Utorak 18 Pro 2018

SPINING
SPINING Simulira vožnju vanjskog bicikla, uključujući isključivo pokrete koji se koriste u istoj: flat (vožnja po ravnini), climbing (vožnja po uzbrdici), jumps ( izmjena sjedećeg i stojećeg položaja), sprint ( utrka).
PILATES Pilates je individualni ili grupni trening koji čine vježbe za učvršćivanje uglavnom core muskulature (trbušni, leđni mišići i mišići područja oko zdjelice). Objedinjuje vježbe duha i tijela.
STEP AEROBIC Trening se sastoji od zanimljive plesne koreaografije koja se nadograđuje od početka do kraja sata. Izuzetno je zanimljiv i dinamičan trening.
ZUMBA je program primjeren svim dobnim skupinama. Novi je trend vježbanja u svijetu nastao zahvaljujući neobičnom kombiniranju osnovnih kretnji već poznatog aerobica i vrućih latino koraka.
BODYWORKOUT sveobuhvatan je trening koji se, poput stepa, odvija uz muziku, s laganom koreografijom čija je svrha isključivo zagrijavanje. Nakon 15-20 minutnog zagrijavanja sljede vježbe snage za cijelo tijelo.
pozicija: Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Najčešće dileme kod mršavljenja

Najčešće dileme kod mršavljenja

Koliko je vremena potrebno da se smršavi i dosegne maksimum?

 

Mršavljenje može biti veoma frustrirajući pothvat. Morate se zdravo hraniti, vježbati i, zatim, čekati. Ponekad primijetite mali napredak, a druge pute čak niti to. Kao da se i ništa ne događa. Vježbate i pazite na kalorije, ali vaga se ne miče s mrtve točke?

1. Kad ću početi gubiti na težini?

Ukratko: počet ćete gubiti na težini kad počnete. Ako ste smanjili unos kalorija (za oko 500 uz dijetu i vježbanje) i dosljedni ste režimu svaki dan u teoriji biste trebali gubiti 0,45 kilograma na tjedan. Međutim, treba uzeti i druge faktore u obzir, kao što su: spol, težina, dob, stupanj fizičke spremnosti, tj. kondicije te nasljedne faktore. Ne bi li ste prebrodili tu frustrirajuću fazu čekanja:

 • Fokusirajte se na ono što možete kontrolirati: zdrava prehrana i dosljedno vježbanje.
 • Zaboravite ono na što ne možete utjecati: genetiku, dob, spol i oblik tijela.
 • Sklonite vagu: neće vam pokazati koliko tjelesne masnoće gubite. Izmjerite se, izmjerite masne naslage tijela ili koristite neku od metoda praćenja napretka.
 • Fokusirajte se na rezultate koje ostvarujete: osjećate li se bolje? Hodate brže ili duže? Jačate? Bolje spavate? Imate više energije? To je napredak i dobre vijesti za vaše zdravlje

2. Zašto se ne mogu riješiti mlohavog trbuha i bedara?

Mnogi su primijetili da čak i ako gube na težini neka područja nikako da se smanje (npr. trbuh, bokovi, bedra). Ako ste već napravili nebrojene trbušnjake u misiji čvrstog trbuha, zapamtite:

 • Spot treniranje ne pomaže: trbušnjaci neće smanjiti masne naslage na trbuhu, a vježbe za noge neće smanjiti celulit na bedrima i bokovima.
 • Morate izgubiti masne naslage, želite li smršavjeti: kardio trening, treniranje s utezima i dijeta tri su ključna čimbenika želite li rezultate.
 • Čak i gubitak masnih naslaga ne garantira savršenstvo: vaše tijelo odlučuje kad i gdje će izgubiti masne naslage, ne vi. Dajte sve od sebe kroz vježbanje i dijetu i dopustite tijelu da odgovori na to.
 • Fokusirajte se na pozitivne rezultate: možda biste radije izgubili koji centimetar u struku nego na nadlaktici ili listu, ali napredak je napredak. Gubite li centimetre na pravom ste putu i vremenom ćete doći i do onih tvrdoglavih područja, samo budite uporni i strpljivi.

Jastučići na bokovima

3. Više ne mršavim. U čemu griješim?

Maksimum se svima dogodi. Izvodite li neprestano iste vježbe vaše se tijelo prilagodi i tjelovježba gubi na učinkovitosti.

 

Ako ste dosegnuli maksimum probajte:

 • Povećati intenzitet vježbanja: ubrzajte vašu uobičajenu tjelovježbu ili probajte intervalni trening ne biste li poboljšali izdržljivost i sagorijevanje kalorija.
 • Probajte nešto novo: zbunite tijelo aktivnošću koju niste nikad prije napravili – vozite bicikl, plivajte i spriječite da vam se mišići naviknu na jedan oblik vježbanja.
 • Dižite utege: ne trenirate li s utezima započnite s osnovnim programom 2-3 puta tjedno. Mišići će vam poboljšati metabolizam i pomoći vam da se riješite toliko neželjenih masnoća. Dižete li utege redovito mijenjajte rutinu ne bi li ste mišićima pružili izazov na drugačije načine.
 • Dodajte još jedan dan za vježbanje: čak i dodatnih 15-20 minuta tjedno pomoći će vam da sagorite više kalorija.

4. Vježbam već mjesecima i zapravo dobivam na težini!

VagaVeć smo vam rekli da sklonite tu vagu i koristite se raznim metodama praćenja napretka. Vaga vam ne pokazuje ni što gubite ni što dobivate. Pratite li program vjerojatnije je da dobivate mišiće, ne mase naslage.

 • Čak i ako dobijete na težini možete gubiti na masnoćama: mišići su gušćeg sastava od masnih naslaga i zauzimaju manje prostora. Obratite pozornost na to kako vam stoji odjeća. Ako težite više, ali vam odjeća bolje stoji, na pravom ste putu.
 • Izmjerite se: uzmite metar i izmjerite prsa, struk, bokove, ruke i bedra. Mjerite ih svakih nekoliko tjedana i pratite napredak. Gubite li centimetre nemojte odustati.
 • Dobili ste na težini i niste ništa vitkiji, obratite pozornost na dijetu: neki ljudi jedu više vježbaju li više, misleći da ako vježbaju mogu jesti što god požele. Možda se više od uobičajenog odmarate nakon tjelovježbe što mijenja broj kalorija koje dnevno potrošite. Vodite dnevnik prehrane i aktivnosti i pratite što se to zapravo događa.

5. Vježbam već nekoliko tjedana, ali ne vidim rezultate. Kako da nastavim?

Fokusirate li se samo na kilograme samo ćete se iznervirati. Umjesto toga usmjerite pažnju na što vam tjelovježba pruža:

 • Više energije
 • Bolji san
 • Bolju koncentraciju
 • Poboljšanu cirkulaciju
 • Manje stresa
 • Više samopouzdanja

Nemojte se zamarati nedostatkom rezultata, maksimumom ili raznim dilemama mršavljenja. Zapamtite da ovaj proces zahtijeva vremena, strpljenja i dosljednosti. Proteći će mjeseci pa i godine prije nego što uočite velike promjene. Stoga, kad poželite odustati sjetite se da sve što napravite sada utjecat će na kvalitetu vašeg života u budućnosti.

novosti, vjesti, zanimljivosti.....

Aerobni i anaerobni trening

1. Anaerobni trening

Opterećenje je toliko veliko da naprezanje mišića traje kratko (u sekundama) pa se ne stigne aktivirati mehanizam korištenja tjelesnih masti za proizvodnju energije. Posredno djelovanje na smanjenje potkožnog masnog tkiva odvija se preko 2 mehanizma.

Nakon anaerobnog treninga metabolizam ostane još neko vrijeme povećan. Anaerobni trening utječe na povećanje mišićne mase, a time i na povećanje bazalnog metabolizma jer veći mišići sagorijevaju više kalorija i kad miruju.

U STEP ONE najviše dolazite zbog? 

Broj gostiju

Trenutno aktivnih Gostiju: 8